Det har varit "Peter Bjorn and John" hela dagen.



"Hey, shut the fuck up boy,
you are starting to piss me off
Take your hands off that girl
You have already had enough"
 

Fölsvansar, alltså.





Jag hade fått upp världens flyt med att blogga varje dag nu, de senaste fyra veckorna. Men igår så orkade jag inte, satt och pratade med fina Beatrice nästan hela dagen. Och när jag inte gjorde det, så övningskörde jag med mamma till en hage ute i Björkhagen och fotoraferade ett sto och hennes stoföl.


Jag tycker om den, men den är till min mamma.



Jag visade Empire of the Sun för min mamma, hon tyckte de var så bra så hon bad mig köpa deras skiva åt henne. Det är ju bra, jag kan låna den.

Det blev Helsingborg idag också.





Idag var jag i Helsingborg, igen. Fast med Jenna denna gången. Jag köpte en ny bikini, min förra var fem år gammal. Sedan blev det premiärdopp i Sommarsols pool.

"Aäöh saå goutt mä littah KAFFÄE!"



Jag har inte haft så mycket tid över till bloggen de senaste dagarna, men det har varit sjukt skönt att faktiskt ha någonting att göra istället för att slemma framför datorn. Idag träffade jag Jonatan i Helsingborg, det var jättetrevligt. Mitt emot "Ebbas Fik" finns en skivhandel vid namn "We Love Music" som spelade Placebos nya album, för hela gatan. Jag blev så himla glad då. Ett mycket bra sätt att fördriva dagen på.

Det är sommar nu, på riktigt.



Jag var på stranden igår. Och jag ska dit idag igen.

Min sommardänga.


Skitnöjd tjej.



Jag fick dem idag, det blir inte mycket bättre än såhär! Nu ska det bara vara lika bra efter tvåan, tyvärr kommer tvåan bli en riktig pain in the ass.

Jag börjar få kläm på det där med att köra bil.



Jag har kört i 70 km/h och växlat till femman! Jag har parkerat och backat ut från rutan. Jag är nöjd med mig själv, för jag har varit så kass i ungefär ett år. Jag ska köra idag också, till ica nära, och köpa ingridienser till thaigrytan som jag och min äldsta halvsyster, Lina (Ja, vi heter samma!), ska laga ikväll. Det är nästan pedofilvarning på bilden på mig, men jag gillar den ändå, på något sätt. Förresten så har jag bloggat varje dag nu, tre veckor i sträck, wow.

Jag blev lyckliga tjejen igår när jag hittade Alexisonfires nya album på spotify, ni som har spotify borde ge det en chans! Kopiera och klistra in det här i sökfältet i spotify: spotify:track:6uIuu97XcoAbOn24C8lhAD


Min midsommarafton.









Hm, tårtbilden är lite äcklig, kanske tar bort den sedan. Men for the redord, så var den jättegod. Som vanligt spenderade jag min midsommarafton hos mormor med släkt. Vi leker alltid midsommarlekar, och i år kom jag faktiskt trea, av elva deltagare! Ikväll skulle jag egentligen på fest, men jag stannar hemma och lagar gulaschsoppa med Jenna isället.

The great adventures of KITTEH, today.







Ursäkta de KASSA bilderna. Men hon är så söt. Hon ligger här bredvid mig nu. Ni får ha en fin midsommar.

Inköpen från igår.







Allting kommer från antingen weekday eller monki. Om ni undrar vad något av plaggen kostar så är det bara att droppa av en kommentar, hihi. Tack till snälla mamma som tog alla korten på mig, känner att jag borde införskaffa mig ett stativ.


Malmö



Konstigt nog så hittade jag inte kompaktkameran i morse, så inga bilder från dagen. Lite synd. Dagen var i alla fall lyckad, jag fick med mig många nya fina plagg hem. Om någon av er har lust att se dem så kan ni väl lämna en kommentar. Imorgon ska jag övningsköra, hoppas jag.


Tre band jag vill se innan jag dör.



We Are ScientistsThe Vines och Laakso.

Ni fattar nog att jag inte tagit någon av de där bilderna, orkar inte skriva det under, blev så många bilder ju. Imorgon ska jag och Josse till Malmö, förhoppningsvis får jag köpt lite kläder. Och förhoppningsvis följer en kompaktkamera med.


När inspirationen tryter.



Bilden föreställer Daniel och Mickes mästerverk, som skapades under sista skolveckan. Idag har jag övningskört, det går bättre och bättre för var gång. Det är nästan så att jag är imponerad av mig själv med tanke på hur uselt det har gått innan.

En liten kotte.



Igår var jag och min lillebror och åt middag hos mormor. De har några igelkottar som kommer och äter hos dem. Den ena är läskigt van vid människor. Jag fick komma jättenära honom/henne för att fotografera. Jag hade bara kit-objektivet! Idag har jag lyssnat genom alla Kaiser Chiefs skivor, jag tror det kallas återfall.

Från fotorundan för någon vecka sedan..





Jag är kass. Och jag ska inte läsa fotografisk bild i tvåan. Jag ska läsa programmering. Men förhoppningsvis så blir det många fotorundor med vänner nu när det är sommar, så att jag kan träna upp mig lite.

"I need a change, I need a change of skin"



Äntligen har jag den, nästan en vecka efter releasen. Jag köpte den igår när jag och mamma var påväg till ridskolan. Jag kan inte säga annat än att skivan är helt underbar. Även om det inte längre är samma trummis, så kommer Placebo alltid att göra bra saker. De har inte varit ett av mina stora favoritband i sex år för ingenting. Just nu är Kitty Litter och Devil in the Details mina favoriter.

Nu är jag fri.



Alla som var på frukosten, förutom fotografen. Foto: Daniel




Det känns så otroligt skönt att äntligen ha sommarlov, fast att jag kommer sakna klassen. Dagen började med frukost hemma hos Mathilda, sedan avslutningsfika på skolgården. När skoldagen var över fick jag ett samtal av min tyskalärare som äntligen gav mig det beskedet jag hoppats på. Ett MVG i tyska steg tre!


Imorgon slutar jag ettan.



Jag skulle inte vilja påstå att jag bjuder på några fräscha bilder idag, precis haha. I alla fall, så fick sig mitt hår en liten cut idag, jag är väldigt nöjd. Det sorgliga är att jag antagligen måste byta frisörsalong då det är läskigt dyrt där jag klipper mig nu. Fast det förstår jag, servicen är otrolig. Imorgon är det avslutning, kameran följer med.

Idag bakade jag och Mikaela muffins.







Man har sällan en tråkig stund med Mikaela, säger jag bara. Idag bakade vi muffins till knytkalaset imorgon. Fyrtiosex muffins blev det. Mikaela och hennes familj har det finaste köket i världen, jag vill ha det. Jag var även ute och fotade på lunchrasten, i skolan, idag, men de bilderna får dyka upp någon annan gång. Två dagar till, sedan är jag fri.

Nostalgi







Foto: Mikaela (förmodligen)


"Är gitarrerna stämda? Är trummorna redo? Är publiken redo? Är jag snygg? Är Påven katolik? Skiter björnarna i skogen? Heter den här låten 'Die, All Right!'?"

Igår blev fick jag värlens längtan tillbaks till den tjugofemte mars i år, då var jag och fina Mikaela nere i Malmö och såg The Hives på KB. Det är ett av mina bästa konsertminnen, jag har aldrig varit så lycklig, och svettig! Såhär nära var vi liksom, klick! Så idag har jag ägnat dagen åt The Hives, samt massor av andra band som jag blir helt nostalgisk av att lyssna på, och som jag inte har lyssnat på, på länge, som The Pigeon Detectives och The Kooks.


Misär, misär, misär.



Jag hittar ingen inspiration någonstans, mina fotografier blir bara tråkigare och tråkigare. Det är så himla tråkigt med tanke på att jag köpte ny kamera för inte så länge sen. Jag är i alla fall glad att Emma verkar trivas med min förra, som hon köpt av mig. Nu är det bara fyra dagar kvar tills första året på gymnasiet är över. Jag tror att jag kommer bli ganska nöjd med mina betyg, jag hoppas det i alla fall, för jag har aldrig kämpat såhär mycket i skolan.

På torsdag slutar jag ettan.





Det blev inget blogginlägg igår, jag som tyckte att det gick så bra med den här "ett-inlägg-om-dagen"-grejjen. Jag får försöka någon annan vecka, på sommarlovet lär jag ju ha massvis med tid och inspiration. I alla fall tid. I torsdags var Emma, Mikaela, Evelina, Ted och jag ute på en kort fotorunda. Det var jättemysigt, och det kommer kännas konstigt när det blir sommarlov, att inte få träffa sin klass varje dag.

Min respekt för det här bandet är så stor, att det nästan är löjligt.


Foto: Google

Alexisonfire, fina killar. Jag känner mig lite efter som senast igår tog mig tid att lyssna på deras nya låt. "Young Cardinals" . Till en början tänkte jag mest wtf och sånt, den låter aningen annorlunda från vad jag är van vid. Men när refrängen kom igång så började jag långsamt smälta. Nu vet jag inte hur många gånger jag lyssnat på låten. Dallas Green lyfter upp låten på ett fantastiskt sätt. City and Colour i all ära, men jag är otroligt glad att Alexisonfire är tillbaks igen.

"Ingen lever ditt liv och luften är fri."



En gammal, gammal bild. Jag har haft Markus Krunegård i huvudet hela dagen idag. Men det har inte varit sådär irriterande, utan mer trevligt. Jag hoppas att jag får se honom igen, någon mer gång, på riktigt nästa gång. Idag är andra dagen i rad jag har taskig huvudvärk, jag tror det beror på vädret. Den här dagen har varit jobbig.


Härligaste dagen på länge.






Foto: Mikaela

Jag tog inte med mig min egna kamera idag, men en del andra klasskamrater gjorde det. Dagen har varit underbar. Först en sovmorgon på en och en halv timme, sedan picknick i Helsingborgs stadspark. Efter det femkamp på Laserdome, första gången jag testar det, jätteroligt!

Jag ska försöka blogga en gång om dagen den här veckan, hm..



Jag hade ingen sådan fin bild att matcha med, så det fick bli en gammal, så att säga, från mina föräldrars bröllop. Idag sålde jag min gamla kamera till Emma, jag hoppas du får mycket lycka av den! Imorgon ska jag till Helsingborg med klassen, jag hoppas att jag orkar låta kameran följa med.

RSS 2.0